Мнениеот vvank » януари 29th, 2010, 9:38 am
Точно затова хората сигурно избягват музеите, защото музейните работници/не всички, разбира се/, имат некоректно отношение и иманярски страсти.И, най-вече, защото не е достатъчно регламентирано от държавата.Според законите , такъв човек, който е намерил нещо подобно, става престъпник от момента, в който го е споходил късмета.Още повече, ако в дадения срок не го е предал.Но аз се отклоних от моята тема, но мисля, че този въпрос е валиден за всеки пост тук и всяка тема в този сайт.От скоро започнах да любопитствам по тия въпроси и срещнах само лоши неща, от държавата към хората с подобна дейност или хоби, зависи как се разбира.Предполагам, че тук влизат и законни археолози.Дано не се сърдят, но има много хора, които наистина ходят само за разтоварване и нямат намерение да влизат в археологически обекти.Преди време бях на един язовир за риба и там видях един да обикаля с апарат по брега.Интересно ми беше, но поради определянето от държавата за престъпна дейност неговото хоби, аз също тогава го гледах с такова око.Незнам къде е предадена монетата от моята снимка, но дано не е попаднала в некоректни ръце.Дано има малко патриотизъм в този музей.