Здравейте, онзи ден една баба в Гърция ми показа една статуетка, на нея пише на гръцки ЛЕОНИДАС и веднага ми дойде на ум филма "300" и ми каза, че я е намерила в двора си. Направих няколко снимки да видите и да споделите вашето мнение дали е оригинал, датировка и евентуално колко може да струва. Не е чистена!!!
Не съм сигурен на 100% само така от снимката но не бих казал че е антична -Мисля че е от рода на сувенирните статуетки дето се предлагат пред и около Акропола.Даже не е заличена чертата от отливката,наподобява ми да е куха,пък и тоя щит с главата на Горгона-Медуза не се вмества със цар Леонид,самият надпис е още едно указване според мен че не е антична.
Eее,и - Знаеш ли че имаше едно време у БГ едни орлета от бронз дето ги беха набучили по некви сувенирни да не рекъ панайрджийски пепелници -Познавам неколко колеги дето преди години коснаха две такива орлета на некви новойзлюпени дилъри аматьори -Те тоа ЛеонидАС както викаш ми наподобява на същата история ма в гръцки вариант...............