Даа пътищата трябва да са така а и отбелязването на градовете и пътните станции.Писах някъде на друго място че гледах филмче по Дискавъри мисля за предполагаемата история на картата.Значи тя е наистина средновековно копие на Римска пътна карта намерена доколкото си спомням в кожена пътна чанта която вероятно е принадлежала на имр.куриер или пък вестоносец и е служела сигурно за по точен ориентир кое къде е по пътя за това сигурно и няма мащабност - не му е трябвала просто на тоя които я е ползвал.
Така колеги на картата между Рациария и Ниш има написан още една крепост в община Димово до село Кладоруб.Ето тук може да прочетете повече за раскопките там.http://www.dimovo.net/vestnik/Dimovo--5-3.pdf Античнната крепост се е казвала Комбустика , а може и град да е било като се пише в статията.Ето и и част от картата където е локализиран града.
Наистина човек като се загледа по подробно могат да се локализират доста селища и градове на картата.А колкото до статията имам информация че тази археоложка доста си обича чашката и събира парички на студентчета да ги уж обочава по археология. Горкони от такива ахеолози ако наистина е така.
Колега където пишеш отговора под прозорчето пише Настройки и до него пише Прикачи файл,натискаш върху Прикачи файл и качваш снимиките от компа където са ти сложени.Ако неможеш, ми ги прати аз ще ти ги сложа няма никакав проблем.Успех.
Много благодаря на колегата за помоща.Исках да пусна тази снимка да питам някои може ли да прочете оградените градове и каде се намират.Последното наи в дясно да не е костинброд защото там е имало римска баня с минерална вода ,водата тече и до днес
Не би ли трябвало най близкото до Сердика да е това което търсиш.Третото което мислиш че е -като гледам къде е Рециария трябва да бъде некъде към дн.Ниш-Сърбия.
Не колега аз не търся нищо просто ми е интересно кое-каквое а това в средата .Аз не знам старото име на костинброд просто предполагам кое какво може да бъде,ако някои знае имената и на трите да сподели