• NUMIZMA.COM

Форум за търсачи

GM3 INFO

Мнения, презентации и въпроси относно български металотърсачи - серийни и не толкова серийни.
http://www.imperio.biz

Модератор: Kiril62

stater
Регистриран: юни 24th, 2009, 2:48 pm

Re: GM3 INFO

Мнениеот stater » юли 19th, 2009, 12:17 pm

От българските металодетектори Владо Лилов далеч е изпреварил всички свои конкуренти нямам пред вид това че продукцията му се познава и продава в Англия а собственият ми опит.Навремето започнах с Bandito 2 и бях доста доволен от него но това беше преди 11 години.Сега реалностите са съвсем други до 30-40 сантиметра всичко отдавна е обрано освен това тъй като в Южна България почвите са доста тежки а аз бачкам в този район дори и Golden Mask3 Power Box вече не е толкова актуална.Сега се задоволявам с Minelab X-Terra70 и горе долу съм доволен от него като го пуснеш на All Metal и идентифицираш целите звуково можеш да извадиш някоя колонийка до към 30 сантима по-дълбоко абсурд.Сега амбициите ми са насочени към GP-серията на Minelab и по-специално Minelab SD2200 и ще бъда безкрайно благодарен ако мога да получа компетентно мнение от някой колега в този форум за възможностите на този модел.

vokil
Регистриран: юни 30th, 2009, 5:58 pm

Мнениеот vokil » юли 19th, 2009, 3:49 pm

колеги това ли е разликата м-ду гм3 и тежон,че тежона като слънчаса се държи по добре от маската аз това разбрах :D
в форома има един колега който има маска и тежон ама май не е писал за раликите м-ду двата мисля че беше славитооооо.ако някой знай дали е правил тестове да пи6е

Потребителски аватар
slavitoooo
Експерт
Регистриран: май 28th, 2009, 6:12 pm

Мнениеот slavitoooo » юли 19th, 2009, 4:29 pm

vokil написа:колеги това ли е разликата м-ду гм3 и тежон,че тежона като слънчаса се държи по добре от маската аз това разбрах :D
в форома има един колега който има маска и тежон ама май не е писал за раликите м-ду двата мисля че беше славитооооо.ако някой знай дали е правил тестове да пи6е

Да имам не само МАСКА и ТЕДЖОН . Почнал съм с първите апарати на Владо БАНДИТО 2 и мисля че несъм пропускал модел, до сега от слънце и жега никога не съм имал проблеми , от студено също работели сме по цели зими стига да няма сняг. Апарата за който става дума ,явно има проблем !!!!!!!!

Потребителски аватар
САБАЗИЙ
Доста редовен
Регистриран: май 30th, 2009, 10:27 am

Мнениеот САБАЗИЙ » юли 19th, 2009, 6:48 pm

Gore6to me valnuva i men sd2200v koito dade podrobno info 4erpq
Пречка е на себе си глупеца, Пречка е на другите мъдреца.

Потребителски аватар
Golden Mask
Редовен
Регистриран: май 31st, 2009, 3:35 pm

Мнениеот Golden Mask » юли 19th, 2009, 9:28 pm

vokil написа:колеги това ли е разликата м-ду гм3 и тежон,че тежона като слънчаса се държи по добре от маската аз това разбрах :D

Това със слънчасването дето го пише САБАЗИЙ е пълна глупост, чудел се човека как се се включи в темата и взел че измислил....Когато някой има проблем с детектор произведен от моя фирма или поне си мисли че има проблем звъни на един от двата телефона посочени в гаранционната карта, а не пише глупости по форумите ! До сега никой не се е обаждал подобен проблем, освен самия той да е слънчасал и в това си състояние да търси изява във форума на нумизма. Сега по темата ...
До сега не съм тествал ТЕЖОН, единствената разликата между двата детектора която знам е че ТЕЖОНА е два пъти по-скъп от Golden Mask3.
За сондите...
С малката сонда 10,5'' детектора е по-чувствителен за малки предмети, както и по-ефективен на замърсени с железа терени, по-лек и с по-добра дискриминация.
12,5'' е с по-добра детекция за големи монети (предмети), работи по-дълбоко на орудено, има по-голяма зона на търсене и е по-подходяща за проспектинг на непознати терени ( съответно ако не са замърсени с железни отпадъци), има по-голяма температурна стабилност спрямо 10,5''

vokil
Регистриран: юни 30th, 2009, 5:58 pm

Мнениеот vokil » юли 20th, 2009, 7:33 am

Golden Mask:Благодаря за информацията.И искам да попитам в мдетекторс има едни тестове на гм3-дълбочини на откриване на монети това с дискриминация ли е или ал метал.Благодаря предварително

Потребителски аватар
Golden Mask
Редовен

Мнениеот Golden Mask » юли 20th, 2009, 8:39 am

vokil написа:Golden Mask:Благодаря за информацията.И искам да попитам в мдетекторс има едни тестове на гм3-дълбочини на откриване на монети това с дискриминация ли е или ал метал.Благодаря предварително

Нямам представа, тях трябва да питаш.

Извадка от инструкцията за работа на металдетектор Golden Mask :

Дълбочината на откриване на метални предмети зависи от няколко фактора .
1. От големината на обекта
Колкото по-голяма е площта на металния обект, дълбочината на откриване е по-голяма!
2. От разположението спрямо търсещата сонда
Хоризонтално разположените монети(предмети) се откриват на по-голяма дълбочина!
3. От вида на почвата
В минерализирани почви дълбочината на откриване е по-малка ,респективно в еднородни песъкливи почви дълбочината е по-голяма!
4. От силата на дискриминация
Всеки металдетектор независимо от марката и модела има най-голяма дълбочина в режим без дискриминация (режим ALL METALL) .Колкото по-силно е разделянето на металите (дискриминацията) толкова повече намалява и дълбочината на откриване .В почви със слаба минерализация силата на дискриминация влияе най-малко върху дълбочината т.е. показателите са много близки до тези в режим ,,ALL METALL’’ !

5. От големината на търсещата сонда
Малките търсещи сонди локализират и откриват по-добре малки метални предмети (монети) .Големите сонди > 32 см. са подходящи и имат по-голяма дълбочина на търсене за големи предмети !
6. От времето което е престоял металния предмет в земята .
Сигнала от метални предмети престояли повече от 5-6 мес. е с 2-3% по-силен отколкото в момента на заравянето !
7. От опита и уменията на оператора !

Sando
Регистриран: юни 7th, 2009, 5:30 am

Мнениеот Sando » юли 21st, 2009, 7:15 pm

Има ли други колеги с такъв проблем: http://www.youtube.com/watch?v=65ilCdtg7qs

Потребителски аватар
Golden Mask
Редовен

Мнениеот Golden Mask » юли 21st, 2009, 7:43 pm

Sando написа:Има ли други колеги с такъв проблем: http://www.youtube.com/watch?v=65ilCdtg7qs

Ако колегите клатят детекторите си вътре в стаята ще са с такъв проблем :)

Потребителски аватар
pavlinbass
Редовен
Регистриран: юни 15th, 2009, 9:02 am

Мнениеот pavlinbass » юли 21st, 2009, 9:26 pm

То за тая работа много мозък не се иска :lol:

Върни се в “БГ МЕТАЛОТЪРСАЧИ”