• NUMIZMA.COM

Форум за търсачи

Кощунство ли е да използвам нови лимитирани марки за писма?

1991-до сега

Модератор: Kiril62

Frey

Кощунство ли е да използвам нови лимитирани марки за писма?

Мнениеот Frey » март 24th, 2010, 9:39 pm

Здравейте,
имам малко странен и профански въпрос. Значи, изпращам доста писма и си купувам от гишетата в пощата марки, обаче от години те са все едни и същи и повечето от тях доста грозни.

Ето тази например е много грозна:
Изображение

А, аз като човек, които търси все различното и красивото, искам да изпращам писмата си с красиви марки, такива които сам да си избирам и да има разнообразие и някаква познавателна идея в тях, все пак. Майка ми има един албум от ученическите си години и там съм виждал далеч по-интригуващи и естетични неща. Потърсих в интернет и видях, че всъщност всяка година се издават много над 30-40 на най-различна тематика, а в пощата разбрах, че има гише където продават отделно филателни марки.

Проблема е, че понеже съм незапознат по темата не знам дали е допустимо да използвам съвременни лимитирани марки за кореспондентски пратки или това се приема като безобразно унищожаване. Тези марки само за колекции ли се купуват?

Разбира се, не бих хабил такива блокове, които са с фон и една или няколко марки, но останалите като тези например:

Изображение

Изображение Изображение Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Всъщност от всички тези, които харесвам искам да си купя по една-две и да си ги съхранявам, но също искам и да използвам хубави марки.

Kiril62
Експерт
Регистриран: май 28th, 2009, 11:02 am
Контакти:

Re: Кощунство ли е да използвам нови лимитирани марки за писма?

Мнениеот Kiril62 » март 25th, 2010, 7:36 am

Колега в София има клуб на филателистите ,мисля че в неделя се събираха,скоро не съм ходил.Там може да разгледаш къкво се предлага и къкво може да си размениш от твойта колекця.Имам предвид ако имаш еднакви марки и които ти се повтарят.Поздрави.

Върни се в “НОВИ БЪЛГАРСКИ МАРКИ”