Това с Етруските е интересно -Е, по интересно щеше да бъде да са що па не, от Троя -Като тръгнем по лайсната и току виж стигаме до извода че всъщност Траките са писмени, което си е истина,и тази теза получава потвърждения в последно време -От там стигаме до това че Те са дали началото на всички народи в Европа,което се потвърждава всъщност от многото сходни артефакти,даже сега като гледате "Легендата за Испания" би трабвало да видите очебийната прилика в облеклата,накитите и оръжието -От тук можем да прескочим бързо до Панабългаристиката на която аз не съм привърженик не за друго ми щото названието е неточно и разни слугинажи в Историята и Археологията се опитват да съшият някаква тъпа легенда за племе дошло от Изтока ма което всъщност си било тука -Смех в залата -Що не щат да кажат че тия найстина са дали Името и са поставили Началото -Но не са в основата на нацията -майната им-Политика -

-Руни или Букви -Ами ако всъщност са писменост останала от Първите -Тия първи на който градовете от преди 7000г. започнаха да се откриват.